Friday, May 02, 2014

Genom Guds nåd , att frågor som Dr Ashish Manohar Urkude , spara Human Civilization

Genom Guds nåd , att frågor som Dr Ashish Manohar Urkude , spara Human Civilization :+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +Genom Guds nåd , frågor från Dr Ashish Manohar Urkude , sedan 2004 , ( som mycket få ger upphov till frågor ÖVER allas väl ) , ibland på uppmaning från Världsbanken ( WB ) , UNO / UNESCO , och World Economic Forum ( WEF ) till datum för att spara Human Civilization :

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
0: e Fråga :
Dear Hon. Mr Ban Ki Moon, och Dr JIM YONG KIM ,
Varma hälsningar .

Utbildning för barn och millennieutvecklingsmålen går hand i hand .

Låt mig vara ärlig på den här frågan .

Att utbilda barn kräver pro - aktivism och det kan göras med hjälp av icke-statliga organisationer , till SHO s , regering och andra icke - statliga organisationer och motiverade ärliga människor och teknik och rutiner och system stöder . Det är vår erfarenhet att de små barnen flyttar med sina föräldrar , medan deras arbetsskift till andra städer i många fall i Indien och Bangladesh , om du tar ett fall av miljontals byggnadsarbetare och tillfälliga arbeten .

Inte du känner att det är en uppgift för regeringen maskiner att hålla reda och ge utbildningssystemet och förfarande för dessa barn , men , sitt jobb bortom 10:00 till 05:00 kontorstid ?

Varför kunde inte den teknik och rutiner tas fram för denna verksamhet ?

Varför kan inte det göras i tidsfristerna 10 år eller 25 år ?

Tro mig , om det inte är gjort med tidsfrister , år 2100 kommer vi att diskutera samma saker .

Alltså , inte du känner UNO och WB bör tillsynsmyndigheten i världen vid det här laget för att uppnå det?

I hopp om att inkludera denna punkt i diskussionen , snälla , även om det behövs , ärligt talat , jag kan bli en del av det .

Tack och hälsningar .

Yours Truly ,

Dr Ashish Manohar Urkude , ( Ph D. Management) , Indien

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

1 . Vi kan prata om sociala ansvar, så mycket vi kan , men " Vem ska hållas ansvarig ( ? ) " För dåligt väglag , icke - fungerande statliga maskiner i vissa fall , försäkringsbolag som Aviva Livförsäkring hotar att samla premie från sina kunder , är el inte där , men räkningar är det varje månad , fungerar telefonen inte fungerar bra , men räkningar är det varje månad , många väg-och andra infrastrukturprojekt lämnas utan färdigställande , om gemene man går till domstol / juridiska domaren verkar fick manipuleras av reach individer eller företag , ... etc. Det händer inte bara i Indien utan vi har sett på andra ställen också. Vad skulle kunna vara lösningen ? Vem ska hållas ansvarig ? Vad blir rollen av Världsbanken för att rätta till detta system i så många länder ? Hur UNO , WB kan fixa detta ansvarsproblem?

2 . Vi hörde sittplatser på deras kontor få människor kan säga i vissa fall , som ( med exakt namn och adress ) har gjort att tjuvjakt i det aktuella området , eller som har gjort stöld i det aktuella området . Det är en värld känt faktum , som nu , i många djungelområden. Nu , vänligen meddela oss , exakt varför det inte kan stoppas , om sådan bra -system finns tillgängliga , kameror finns , och .... Vem ger de kryphål i systemet för tjuvjägare ? Tycker du inte att det verkar skumt om någon säger tjuvjakt kan inte stoppas ? Dr Jane , jag hoppas du kommer att beröra detta , tack.

3 . Det har observerats att även breddning av vägar , skulle de träd som är på väg att bli upp - rotade och sedan kunde åter rotad på någon annan plats , kan göras , kan vara på natten gånger , men inte händer i Indien. Det har varit praxis på andra platser i världen . Hoppas ni håller med om att det skulle vara obalans i naturen , om det inte är gjort . Vi har konstaterat att det också har provocerat korruption i Indien , därmed skulle vilja fråga , Har ni berörde detta i din bok ?

4 . Många av de sällsynta medicinska frön , buskar , frukt , blommor , rötter, träd , ... mm finns i Himalaya . På namnet Herbal / ayurvediska mediciner topp MNC köpa sådana läkemedel buskar till försumbara kostnader här , vi har sett , och de säljer sina läkemedel till miljon gånger högre priser på världsmarknaden . Kan du utvärdera kostnaden och värdet av detta tills dagen för denna diskussion och göra en kommentar om detta ?

5 . Vi i Indien har trott sedan miljontals år att den kunskap som är nödvändig för att överleva måste finnas tillgänglig utan kostnad för alla, annars , hur skulle vi överleva? Det är dags , vi gör alla nödvändiga och äkta kunskap och autentiska data tillgängliga utan kostnad , patent gratis och upphovsrätt gratis , och det är gratis för alla och finns tillgänglig för varje punkt på jorden och bortom . Hoppas dessa punkter kommer att diskuteras i denna viktiga diskussion .

6 . Jag tror , det är inte problemet i Vietnam endast . Även USA kunde inte hitta en bättre Kvinnor presidentkandidat ännu , i sin historia . Det är ett universellt problem . Förmodligen Politik och beslut är ännu inte en ren jobb , i mänsklighetens historia . Men kan vara relativt mindre land Vietnamesiskt hitta bättre lösning än mer kvinnor bidrag till nationen genom dess parlament . Det kan börja från en lokal eller ett företags eller en sport eller en utbildning institutionellt ledarskap och kandidaten kan vårdas till nivån av nationellt ledarskap . Vi har provat det i Indien , och vi hade en kvinnor President , Chief minister , guvernörerna i provinserna och kanske den starkaste kvinnan statsministern till datum , med hjälp av denna metod . Mrs Indira Gandhi vårdas på detta sätt av sin far och lyckönskningar , eftersom hennes barn huva , inklusive Hon. M. K. Gandhi ( Mahatma Gandhi - ji) . Hoppas detta kan diskuteras i denna viktiga diskussion .

7 . På vår ort, vi slösar " Zero " mat . Orsaken är många följer konceptet kallas begränsad dagliga livsmedelskonsumtion. Emellertid har det observerats att det är de femstjärniga eller över hotell de som slösar mer mat . Vad kan göras ? En annan iakttagelse är slöseri med mat medan de lagras , och med 1 % av 100 miljoner ton blir 1 miljon ton avfall , om vi tar fallet med Indien . Känner du dig inte krävs omedelbara åtgärder på det ? Vad kan vara den ändrade rollen för Världsbanken i framtiden när det kommer till alla dessa aktiviteter ?

8 . Vi hade heta diskussioner och SWOT-analyser för en tid sedan och vi fann att den här världen är inte redo för närvarande för direkt demokrati och transparens och öppenhet , även om vi alla ungdomar runt om i världen i alla länder kräver det . Vad är dina åsikter om dessa? Vad kan vara processen för att uppnå det?

9 . Första tanken upp av kvinnor här i Indien , är kvinnor får samma position samma lön / lön eller inte ? En annan punkt är har de gjort en del av beslutet eller inte ? Vad är hälsa, säkerhet , och andra kort-och långsiktiga fördelar och resurser som de får ?

10 . Varför kvinnor är mindre aktiva i politiken runt om i världen ? Varför ens USA inte kunde hitta en bra presidentkandidattill datum ? Varför kan inte vara politik , dom , som styr över nationer göras rent nog , runt om i världen , för att rymma båda könen ? Om det händer då bara den mänskliga civilisationen kan överleva b / miljontals år , annars kommer korruption , miljö och andra problem torka ut på jorden . Hoppas denna fråga kommer att behandlas i diskussionen .

11 . Om skillnaden mellan könen måste minskas det måste reduceras i politik och ECB i alla länder . Annars , tillväxt , hälsa till varje barn , utbildning för alla , bättre infrastruktur , fri vilja , och mänskliga framsteg , skulle vara bara termer som används i Utopic språk i nationalekonomi . Hoppas ni alla är överens i denna fråga och kommer att ha diskussion om det , i alla viktiga diskussioner .

12 . Jag har samma fråga som jag ställde i jämställdhet , varför kunde inte USA att hitta en kvinna president till datum ? Min andra fråga är , är det möjligt att vi gör en gemensam utrikespolitik dagordning för 100 år för alla de länder som , blir det inga krig och kommer att tala om utvecklingen av denna världen på alla fronter , och vi möter millennieutvecklingsmålen . Är det möjligt att ändra utrikespolitik för USA eller vetorätt Länder och alla medlemsländer i FN , för detta no - kriget , bara inclusive - utvecklingen ? Vänligen föreslå / guide.

13 . Hoppas detta diversifiering i utvecklingen är också att göra med tillväxt och gynnar alla regioner i Eurasien ? Anledningen att ta upp denna fråga kan efter några decennier senare vi kommer att diskutera , utvecklas , utveckla och underutvecklade regioner i Eurasien , trots de så kallade välsignade naturresurser . Hoppas du förstår den springande punkten och kommer att lägga till detta i din all - viktig diskussion .

14 . Det har observerats att vissa universitet har mer inflytande än andra på global utveckling , men passerar varje universitet ut miljontals akademiker under tiden . Kan vi ha ett program där varje universitet kan (i själva verket bör ) ge ett bidrag ? Detta kommer att förbättra kvaliteten på akademiker runt om i världen , därav denna fråga . Annars , i miljoner år examen skulle vara där , kommer miljarder examen men utan större skillnad , värde och inverkan på den globala utvecklingen på jorden , och om ytterligare fronter , särskilt expanderande mänskliga civilisationen på månen , Mars och bortom .

15 . Att nå till varje by har alltid varit utmaning , på liknande sätt , transporter i allt om förhållanden alltid varit en utmaning för mänskligheten . Tror du , att i kommande årtiondet , skulle vi kunna lösa dessa två problem i alla länder ? Anledningen ta upp denna fråga är det många som känner tekniken utvecklas i snabbare takt än vad som faktiskt kan genomföras och användas i det dagliga livet .

16 . Sannolikheten för klimatet vända verkar vara noll , kommer således förändring är det enda konstanta i framtida verksamheter . Därför min fråga är , hur skulle Världsbanken utveckla sin politik för hållbara företag , med olika länder ? Dessutom, hur ska världsbanknå till små och medelstora företag och mikroföretag och hjälpa dem att upprätthålla ? Datorer och Internet fortfarande är otillgängliga för dem , eftersom de antingen inte har medarbetare som kan driva datorer eller att de inte har råd med det , jag har sett den senaste besök till små och medelstora och små jordbruksföretagi avlägsna byar i Indien , därav , denna fråga .

17 . Grattis Indiens regering för att minska förlusterna under och före cyklonen Phailin . Men när folk såg efterdyningarna , fann de att folket inte hade något att stanna och kunde inte återvända , eftersom de inte hade något tak över huvudet och levande maskiner . Därför är , vad är min fråga den framtida handlings för dessa cyklon drabbade människor ? Dessutom har vi sett i Uttarakhand att vissa människor inte är villiga att gå tillbaka och bo på kullar igen . Finns det någon plan för regeringen i Indien och Världsbanken för att minska denna rädsla psykos hos människor som drabbats ? Dessutom är det hög tid att vi måste planera no- levande zoner i Indien , där vi tror att det finns chans till extrema Miss / s , är vad jag började känna . Detta kommer också att ta hand om ekologi också, ex . Mangrove kommer att skyddas nära havet ; och kullar och skogar kommer att skyddas i Himalaya , vilket minskar effekten av framtida katastrofer . Håller du på den här?
18 . Vi i Indien respekterar vår Moder som gudinnan . Faktum är att vi behandlar våra föräldrar som vår första Guru / lärare / coach / mentor i själva verket allt . I gemensam familj respekterar vi alla de äldste . Vi involverar alla , inklusive mamma , fru , syster , dotter , och även mormödrar , i varje viktigt beslut , att vi tar hemma . Om samma sak händer överallt, inklusive bostäder, kontor , myndigheter , offentliga platser , med all etik och värderingar , hoppas att våld mot kvinnor kommer att försvinna . Hoppas vi alla har liknande åsikter . Håller du med om detta ?

19 . Min första fråga är , kan Världsbanken ta jobb med utbildning av utbildare i olika länder , som hjälper ungdomar att starta företag , så att mer än en miljon ungdomar entreprenörskap börjar inom loppet av kommande 5 åren ? Min andra fråga är , kan Världsbanken hjälper proaktivt regeringar runt om i världen för att minska de långa procedurer för att starta verksamheten i olika / respektive länder ? Denna fråga är uppenbart i fall vi måste skapa mer än ett par miljoner arbetstillfällen / år , i kommande decenniet. Denna fråga har också sin betydelse som lösningen på detta kommer också att öka den anda av ungdomar brigad från olika länder för att ge sig för entreprenörskap .

20 . Vi ska spola ut alla virus och bakterier ut ur sina hålor , med kemikalier , den globala uppvärmningen , genom avskogning och genom att åsidosätta sin plats . Sen hur ska vi definiera, påverkan på hälsoåtgärder vi tar i dag ? Det kommer också att ha inverkan på vårt MDG på hälsofråga .
21 . Är vi spolning / tänja på virus och bakterier ut ur sitt bo och inbjudande till vår mänskliga domän ? Samma sak hände i Indien med tigrar , alltså , denna självklara fråga .

22 . Självklart varje land bör ta MDG allvar att uppnå detta mål . Känner du att detta inte händer ? En annan punkt är känner du samma att millennieutvecklingsmålen är relaterade mer till massorna än klasserna ? Anledningen till att fråga båda dessa frågor är , många tv- nyhetskanaler hävdar att hälsofrågor av massorna inte tas på allvar , men hälsofråga av klasser tas på allvar , med alla regeringar runt om i världen , med undantag för Pulse Polio Vaccination i Indien. Alltså , min sista fråga är , är vi inte försöker tillväxt och hälsa för alla , hur kommer det att nå gräsrotsnivå ? Vad är yttrandet från Världsbanken om hela denna fråga ?

23 . Ungdomar runt om i världen bubblande att gå för entreprenörskap / egenföretagande eller ens för ett jobb . Men , det blir svårt för vissa människor att starta ett företag på grund av att så många formaliteter de måste slutföra . Därför är egenföretagare i direkt proportion till sysselsättning. Om jobben inte genereras då , hur kan nya generationen skulle få jobben ? Så min första fråga är kan WB hjälper regeringar att minska denna process för att starta företag? Ytterligare en fråga är , återigen måste vi balansera personalbaseradeekonomier och tekniker baserade ekonomier , då endast det kommer att vara möjligt . Därför är nästa fråga kan WB hjälpa regeringar att planera sådana socioekonomiska affärs-och ledningsmodeller? Tiden rinner ut snabbare . Vi måste agera snabbt .

24 . Grattis till Latinamerika för medelklassen växer förbi de fattiga . Storverk av sig själv . Min fråga är , är regeringarna inser sitt värde ? Är regeringarna att göra dem en del av offentliga tjänster ? Har utsikt över en medelklass familj tas på allvar av varje regering? Om inte då , hur kan regeringen människor att lösa problemen ? Det är inte PPP-modell som kommer att lösa problemet , men , det är det lokala samhället bli en del av lösningen då det kan lösa problemet är vad jag började känna . Således kan Public Private Partnership + Bidrag från lokala gemensamma orädd , förnuftig och klok allmänheten i det område där pågående arbete med projektet pågår lösa problemen . I själva verket kan de lokala medborgarna bli en del av projektet sedan starten bara , är vad jag känner .

25 . Mobiltelefon , är radio , TV , och hela informations-och kommunikationsteknik snabbast att nå på gräsrotsnivå. Sedan, varför idén om millenniemålen (MDG) inte nådde på gräsrotsnivårunt om i världen . Var exakt UNO och dess organisationer som WB ... misslyckas med att nå gräsrotsnivå? Jag har varit i många MBA skolor och de till och med MBA-studenter vet inte vad som är MDG , lämna andra (inklusive regeringar som inte tar MDG allvar ) åt sidan , alltså , denna självklara fråga . Hoppas att frågan tas positivt och UNO och WB ska försöka ta reda på en innovativ lösning på detta , för att göra MDG hända .

26 . Sedan länge är tillväxt för prövats av varje nation i sin årliga budget , men de misslyckas gång på gång . Kan Världsbanken fungerar som en regulator ? Annars kommer även efter 100 år kommer vi att prata dessa grundläggande fakta och mänskligheten står inför sin största utmaning på den tiden kallades hunger , utbildning och hälsa , eftersom alla har samma sak , och det är fattigdom .

27 . Även om vi inte är mot någon nation eller ekonomi , ändå känner vi , varför stora ekonomier sätter alltid en press på små ekonomier ? Kan de små ekonomierna göras oberoende av detta tryck ? Kan världsekonomin bli dollarn oberoende ? Varför kan inte det vara 10 accepterade valutor runt om i världen än bara dollar ? Frågan är uppenbart när BRICS har fått ihop nyligen för att bilda sig en egen kartell .
28 . Vänligen inte har något emot en sådan grundläggande fråga . Jag hoppas att Världsbanken är mycket tydlig med vad som är fattigdom och om dess definition . Det har konstaterats att statistiker och regeringar leka med fakta och siffror som visar fattigdomen minskar , medan vanliga människan observerar ställs mot varandra och det är Fattigdomen växer dag för dag . Därför , hur skulle Världsbanken arbetar tillsammans med sådana regeringar runt om i världen ?
29 . Indien står inför förlängd Monsoon i år . Eftersom senaste 6 månaderna Det regnar . Alltså , tror du , de flesta av de medel som alla folk i framtiden kan användas till infrastruktur bygga upp och bara underhåll? Det uppenbara skälet är, vägar spolas bort , telefonkablar, vattenledningar , elkablar blir brutna , sjukhus fick tvättas bort , utbildningsinstitutionerfick tvättas bort ... alltså , i så fall , hur kan världen bank hjälpa nationerna och vad skulle vara sin roll ? Kommer wb opt för att gå projektbasis eller kommer det att hjälpa nationer och arbeta proaktivt ?
30 Hur kan vi minska tiden mellan dessa verktyg är planerade och den tid det faktiskt levereras till slutanvändare? Dessutom, vad är de bästa praxis runt om i världen som Världsbanken tänker genomföra för att förbättra denna leverans av tjänster ?
31 . Många har försökt att utrota fattigdomen i Indien och runt om i världen . De misslyckades . Därför , hur genomförbart är det fattigdomsbekämpning program ? Dessutom, vad är de steg som vi på Världsbankentar för att undvika sådana fel igen ?
32 . I denna värld av Egotism dvs " I- Me - Myself - Min organisation - Min produkt och tjänster " , en sak som glöms bort är att ge och inte reklam . I många indiska skript det nämns att " det högra donerar även den vänstra handen inte lärt känna " . Därför donationerna och att ge och även sociala ansvar är inte en stor del av de stora budget av många individer och organisationer . Ingen i företagsvärlden är överens om principen " ju mer du ger , desto mer kommer att komma tillbaka till dig " . Det är inte ens en del av många topp Fortune noterade bolag , eller om de har , de tar mer än de ger , är säkert . Sedan, hur skulle dessa enheter uppmuntras att ge , att hjälpa andra , och välfärd av alla ? ..... Vänligen låt oss också veta , vad som kommer att bli en uppgift för Världsbanken i dessa aktiviteter ? ... Vänligen låt oss också veta om du har berört dessa punkter i din bok ?
33 . Sedan årtionden , bygga vägar , som ger el , och konstruktion av toaletter för varje hushåll är en del av varje års budget för varje land , men , det kunde inte uppnås , är också ett faktum . Således , enligt regeringarna dessa saker hänger samman och är lika viktiga . Nu är frågan , kan Världsbanken tar ansvar för att hålla koll på budgetar och hjälpa länder att föra register över varje dollar / taka / cent / rupie / pengar på denna verksamhet ? Om inte sedan efter 2200 AD dvs efter 100 år , samma fråga och samma diskussion skulle äga rum och mina barnbarns barn kommer att ställa samma fråga till era motsvarigheter . Hoppas att du inte skratta åt denna fråga . Men det är hemskt verkligheten i våra liv , och hoppas att du kommer att beröra denna punkt i ditt viktiga diskussion .
34 . Hope Rätt till utbildning gäller för fattiga människor i Indien . Detta i sig är en stor fråga . Nu , ta en live- fall, om regeringen väljer barn till fattiga som ska undervisas , och föräldrarna till dessa barn är byggnadsarbetare , då ? Föräldrarna kommer att migrera för jobbet , även till andra städer , är inte det ? Hur kan de hålla koll på det ? Regeringen maskiner kan hålla koll , men inte dessa analfabeter fattiga människor . Även föräldrar kan inte lämna sina barn bakom .... Det finns hundratals sådana fall jag känner .... och därmed barn lämnas analfabeter och föräldrar tvingas att välja jobb under utbildning av barn . Långsamt , barnen blir också tjäna källa för föräldrar i Indien och Bangladesh också. Även utbildning och kommer ut ur fattigdom går hand i hand i denna del av världen . Således tror jag att , pålitlig regering maskiner över hela landet i samband med dessa stackars människor , och teknik för att stödja , bara kan lindra dessa fattiga ur fattigdomen . Hoppas du kommer beröra denna punkt i din föreläsning . Tack .


35 . Hope , medan produktionen av jordbruksprodukter i ökade lagrings husen kommer också att byggas samtidigt , så att det hårda arbetet med agrara / Jordbrukare inte slösas bort och kornen nå på rätta ställen . Hoppas detta kommer att beröras i denna viktiga diskussion .

36 . Är den mänskliga civilisationen kommer att kämpa krig i miljoner år ? Varför kan inte freden återställas i Afrika ? Varför kan inte UNO och Världsbanken blivit så kraftfulla att de kan hålla människor / organisationer / nationer och andra enheter som har intjänade ränta ifrån utveckla nationen / regionen / World? Ledsen för direkt fråga , men har den dagen kommit att kalla spade för en spade , kommer andra kloka , framsteg och utveckling av denna värld ha fastnat för alltid . Hoppas du kommer att beröra detta i denna viktiga diskussion .
37 . Hope , i Afrika , medan produktionen av jordbruksprodukter i ökade lagrings husen kommer också att byggas samtidigt , så att det hårda arbetet med agrara / Jordbrukare inte slösas bort och kornen nå på rätta ställen . Hoppas detta kommer att beröras i denna viktiga diskussion .
38 . Är beslutsfattare och genomförare , långsammare än den ekonomiska ned hösten? Om det redan är förutsägs av vetenskapsmän och forskare som 2015 e.Kr. och 2022 e.Kr. , kommer det att finnas ekonomiska ned hösten , varför de beslutsfattare och genomförare fungerar inte med tiden att göra ekonomierna rör sig smidigt ? Inte du känner att det är något skumt ? Hoppas du kommer att beröra denna punkt i den här diskussionen .
39 . De flesta av de skogsområden i Kina är att få förstört på grund av planerade och oplanerade aktiviteter . Hur kan denna urbanisering förblir hållbart , om obalans i naturen sker ? Min andra fråga är , " Är formeln för 33 % mark måste tillgodoses genom djungler som gäller i varje urbaniseringsprojekt " ?
40 . Hoppas denna Universal Health Coverage 2030 AD programmet kommer att vara lika framgångsrik som " Pulse Polio Drive " i Indien . Därför min fråga är har sina definitiva veckomål hålls i det här programmet från lilla byn nivå till varje nationell nivå ? Är alla de steg och procedurer samt nå göras öppen och synlig på Världsbankens hemsida ?
41 . Hope Renhållning och Vatten kommer att ges till alla människor av AD 2050 alltså , kommer de att vara en del av verklig mänsklig civilisation och de kommer att behandlas som människor . Hoppas vi har någon konkret plan för det. Annars har jag börjat tro att min stora - stora barn kommer att ställa samma fråga till dåvarande ordföranden i Världsbanken och FN - SG . Hoppas detta kommer att beröras av dig kommer ledamöterna och beslutsfattare i UNO organ , i detta viktiga möte på hög nivå , och kommer definitivt att lämna ett arv till kommande generationer .
42 . Det säger i en nästan 100 år gammal farfar . " En del av osäkerheten i ekonomin / världens ekonomier är tillverkade ett. De kommer inte på grund av naturliga upp-och nedgångar i ekonomin " . Därför är min enkla fråga , om ens USA , Grekland , liksom rika ekonomierna kunde inte möta denna osäkerhet på rätt sätt , hur kan vi förvänta oss de fattiga afrikanska länderna kan ? Alltså, vad är de extra åtgärder behöver tas om hand , i deras fall ?
43 . Kan vi bygga stora afrikanska företag ? Är den atmosfär som bidrar till det ? Tävlingen verkar negativitet vara över driver den positivism därmed denna fråga .
44 . Är beslutsfattare och genomförare , långsammare än den ekonomiska ned hösten? Om det redan är förutsägs av vetenskapsmän och forskare som 2015 e.Kr. och 2022 e.Kr. , kommer det att finnas ekonomiska ned hösten , varför de beslutsfattare och genomförare fungerar inte med tiden att göra ekonomierna rör sig smidigt ? Inte du känner att det är något skumt ? Hoppas du kommer att beröra denna punkt i den här diskussionen .
45 . Hoppas denna Universal Health Coverage 2030 AD programmet kommer att vara lika framgångsrik som " Pulse Polio Drive " i Indien . Därför min fråga är har sina definitiva veckomål hålls i det här programmet från lilla byn nivå till varje nationell nivå ? Är alla de steg och procedurer samt nå göras öppen och synlig på Världsbankens hemsida ?
46 . Jag har kommit till slutsatsen att om korruptionen kvarstår i 100 år mer , då , floder kommer att förorenas , då landar , då luft , och sedan de mänskliga sinnen och hjärna , vilket leder till döden för den mänskliga civilisationen . De flesta av de miljöskador har skett genom bara korruption . Ex. Kemikalier kastas av fabrikerna i floder eller hav ... håller du med om detta ?
47 . Människan driver de virus och bakterier vår i sin håla . Samma sak hände i Indien med tigrar . Tigrarna kan försvinna . Däremot behöver du inte tänka , virus och bakterier kommer att sluta den mänskliga civilisationen , om provocerad ? Orsaken är vissa virus upptäcktes som finns 6 miljoner år som finns i haven golv , och de kan ha lidit alla de kemiska och andra grymheter vid det här laget , och kan inte förstöras av kemikalier nu ... är inte det ett budskap till den mänskliga civilisationen , för att inte störa naturen för mycket ? Således kommer det inte att påverka MDG särskilt hälsa mål ?


48 . Hur kan dessa superrikauppmuntras för att "ge mer " ( enligt den andra Världsbankendiskussion ) ? Alltså , vad är / kommer att bli en uppgift för Världsbanken i denna " ge mer " process för att organisera sina dryga donationsfonder? Hoppas du rör denna punkt i ditt viktiga diskussion .


49 . Vi är inte emot rika , men det är inte ett faktum att endast de kan vara super rika som kan hantera alla intressenter , statliga och icke statliga organ och naturligtvis de negativa elementen i samhället ? Har du rört dessa punkter ? Också tror du håller med om att ibland , coercieve samarbeten med super rika människor ens kan ta vägtull av få ländernas ekonomier ? Hur kan det åtgärdas ? Hoppas du kommer att beröra detta i din diskussion tack. Miljontals dör av svält , miljontals inte blir sysselsatt , etc. och sedan ett sekel som vi inte kunde hitta en lösning på detta , därmed även denna fråga kan höjas till superrika, eftersom det är en samma fall i Rom / jorden är brännande och ... dessa kungar är upptagna på att samla ihop mer rikedom ...50 . Mr Warren Buffet , skänkte miljarder dollar . Varför kan inte Världsbanken , inflytande , organisera och uppmuntra andra superrikaför " ge mer / Donera mer " ?
51 . Rätten till utbildning ( RTE ) är en handling / lag i 135 länder fortfarande ser vi mycket av analfabetism , hur kan expertis från Finland hjälpa till att genomföra utbildning för alla på global nivå . ( Diskussion med utbildningsminister Finland ) .
52 . Människor bör drömma för 100 % läskunnighet , annars kommer människor som flyttar till Mars eller Månen i 22: a århundradet kallar oss som lever på jorden , eftersom den bakåt ras bland människorna ..... kan man skratta åt det , men , om det händer då , kommer de att skratta åt oss i framtiden .
53 . " Ingen är villig att lösa detta problem , men är intresserade av att tjäna sitt eget bröd " , är kommentaren från grand old geni här. Statistiker och ekonomer sätta fakta och siffror och analyserar det som de betalas . Diktatorer och " härskare " vill bara att låta sig gå vidare . Dålig lämnas till Gud .... Ingen har " kommer att genomföra reella lösningar från verkligheten experter " på grund av sitt eget egenintresse ... Gud välsigna denna jord .
54 . Jag har kommit till slutsatsen att på grund av korruption , kommer miljön skadas , då minnet av människor kommer att skadas , nu en kommer att lita på att en del goda människor verkligen är där på jorden , långsamt , .... om korruption inte stoppas då det mänskliga samhället kommer att försvinna från jorden . Anledningen är det på grund av korruption endast de kemikalier kastas i floder och hav , titta på Yamuna i Delhi , och havet nära Mumbai .... alltså jord / land kommer att förorenad luft kommer att förorenas , kommer himlen vara förorenat vatten kommer att förorenas och slutligen vårt sinne kommer att förorenas och vi kommer att ta att existera .... vad är din åsikt madam ?
55 . Varför de klassiska beslut som union av Indien, Pakistan , Bangladesh på liknande sätt , föreningen av Nord-och Sydkorea som besluten är försenade som kan lösa de fantastiska problemen i världen ? Varför Krig och uppdelning av länder som besluten alltid vinna , också är människor kommer att kämpa för miljontals år sinsemellan på kast / ras, land , religion som småaktiga frågor ? Varför framsteg för alla folk och hela jorden kallas utopisk idé ? Varför bara vi pratar om att göra bara läskunnig ett land och varför landet inte hjälper andra länder att få 100 % läskunnighet ? Således inte varför MDG tas på allvar av alla stater på jorden ?
56 . Om Nobelpriset inte gavs till Mahatma Gandhi - ji , och samhället ångrar sig på det , så varför kan inte den ges postumt ? Om Bharat Ratna kan ändras varför inte Nobelpriset ?
57 . Varför inte UNO originations göras oberoende och beslut som gör kroppar än bara ett slags beroende icke-statliga organisationer som organ och marionett i händerna på några få länder , och därmed bli regulator för politik / framsteg / människors beslut välfärds organ , för att spara den här jorden?
58 . Ska vi bara diskutera och skratta åt dessa problem och göra narr av fattiga och behövande människor . Vi har inte aning om , får den superrikai denna födelse föddes som fattiga i sitt nästa liv .... kan hända , om de skrattar kan straffas av Gud / System av detta universum och lagen om ingenting kan skapas eller förstöras men får omvandlas bildar en form till en annan ..... och Newtons tredje rörelselag ... som gäller för livet på jorden .... och lag av energi ...


...... och många fler .
andra frågor i WB öppet forum / tala / öppna diskussioner diskussion / nätet i det förflutna kräver en del forskning som jag förlorade dem ..... men höjde jag de / sådana frågor genom , forskningsrapporter eller nyhets papper / dagliga artiklar sedan 1996 . efter Ph.D. när jag fick veta om vissa realiteter , eftersom 2004 är jag aktiv del av Världsbanken , World Economic Forum .... UNO ... diskussioner, genom Guds nåd . Jag är orolig för den här världen . Gud välsigne denna jord och alla, varje enhet och allt .

Dr Ashish Manohar Urkude ,
Från Indien / Jord / Solsystemet / Universum / Multiverse ....
ashish.urkude@gmail.com

No comments: